Imeti rad je lepa, zaželjena, željena, prijetna in velikokrat izrečena zveza dveh besed. Lahko pomeni marsikaj, lahko imamo radi druge ljudi, živali, naravo, šport, dobro hrano, ples, zabavo…lahko pomeni tudi imeti rad sebe. Toda tukaj se velikokrat zatakne :). Nekateri ljudje se imajo radi preveč, drugi premalo, redkokdo pa ve, kaj imeti rad sebe dejansko pomeni. Koliko je preveč in koliko je premalo? Če se imamo radi, pomeni to, da smo egoistični? Je prav, da postavimo sebe na prvo mesto? Je prav, da povemo svoje mnenje in rečemo prijazen, toda odločen ne, ko nam nekaj ni prav in se ne sklada z našim prepričanjem?
Pred kratkim sem bila na svetovanju pri meni zelo dragi osebi Liji <3. In mi je ves čas govorila, naj imam rada sebe, ker si to zaslužim in ker sem krasna oseba. Priznam, ni mi bilo lahko poslušati teh besed, ker jih nisem vajena. Na začetku sem ji prikimavala in zatrjevala, da se bom imela rada. Čez nekaj časa pa sem dojela, da v bistvu sploh ne vem, kaj naj počnem, da bom to uresničila. In njen odgovor je bil: začni z manjšimi stvarmi, vprašaj se, kaj bi v danem trenutku rada počela in to stori :).
Torej, imeti se rad potemtakem ni tako hudo :). Podarite si nasmeh pred ogledalom, pojdite na kavo ali tortico, ko se vam to zahoče, počivajte ko ste utrujeni, pokličite prijatelja, ko si to zaželite. In umaknite se od oseb, ki vam črpajo energijo, vas ne spoštujejo in vas ne cenijo takšnih kot ste. Počnite tisto, ob čemer vam zaigra srce in zapoje duša <3. Vsaj uro na dan :).
Jaz se trudim vsak dan, včasih mi odlično uspeva, včasih pa malo manj. Se pa učim :). In upam, da vi to že obvladate 😊